2021. aasta Eesti parim rattaorienteeruja Mari Linnus edukas kolmel rindel

Posted on Posted in Klubi tegevus

Käesolev postitus on osa Peko Eliidi 2021. aasta uudiskirjast. Kogu uudiskirja lugemiseks kliki siia.

2021. aasta oli Värska OK Peko klubi liikmele Mari Linnusele erakordne: lisaks sellele, et ta kvalifitseerus kolme orienteerumisala juunioride MMi koondisesse, osales ta neil ka väga edukalt, saavutades igal alal enda vanuseklassi Eesti parima tulemuse. Rattaorienteerumise juunioride MMilt tuli Mari koju lausa hõbemedaliga, mille eest hindas Eesti Orienteerumisliit ta Eesti parimaks rattaorienteerujaks.

Küsisime Marilt endalt, kuidas ta möödunud hooajale tagasi vaatab.

1. Kas hooaja alguses oli eesmärk kõigile kolmele MM-ile kvalifitseeruda?
Hooaja alguses otsest eesmärki ei olnud. Pidin vaatama, kuidas treeningutega sujub ning kuidas on enesetunne pärast juunis toimunud rattaorienteerumise juunioride MM-i, sest algselt pidi jooksuorienteerumise juunioride MM olema juulis ning rattaorienteerumise EM augustis. Viiruse tõttu toimusid aga mitmed muudatused, mis lõid plaanid sassi ja võistlused hilisemaks. Jooksu-o MM toimus septembri alguses ning augustis toimuma pidanud ratta-o EM Venemaal jäeti ära ja see toimus hoopis oktoobri alguses Portugalis.

Mari rattaorienteerumise juunioride MMil

2. Millise emotsiooniga vaatad igale juunioride MMile tagasi?

Suusaorienteerumise MM oli väga emotsionaalne. Oli rõõmu, aga samas ka kurbust ja pettumust. Kokkuvõtvalt jääb ikkagi peale positiivne emotsioon, sest sprindis esikuuikusse jõudmine oli ühe suure eesmärgi täitmine.

Rattaorienteerumise MM-ile mõeldes tuleb kohe naeratus suule. Võistlus algas kohe eesmärgi täitmisega, kui mass-stardis tulin viiendaks. See oli vinge! Aga see, mis juhtus sprindis, oli uskumatu. Mul ei ole olnud uhkemat momenti, kui see oli pärast lühiraja finišit.

Jooksuorienteerumise MM-i jään meenutama ikkagi ka hea tundega, sest rajad olid põnevad ja maastik väljakutsuv. Tõusumeetreid sai ikka omajagu. Isegi kui sooritused ei olnud tehniliselt päris sellised, mida ootasin, siis kogemust sain küllaga. Meelde jäävad kindlasti ka parim etapiaeg tavarajal ja üleüldine koondise parim tulemus* JWOCil, 46. koht tavarajal.
*parimat kohta jäime Jürgeniga jagama

 

3. Kas on plaanis järgmisel aastal täiskasvanute klassis samadel tuuridel jätkata?
Järgmisel aastal päris nii ei jätka. Selle aasta lõpus tundsin, et 4 tähtsat tiitlivõistlust ühel aastal oli ikka palju. Kõigiks parima vormi saavutamine oli ikka väga keeruline. Esialgne plaan on jätkata põhiliselt ratta- ja suusaorienteerumisega, aga jooksu-orienteerumine ei kao plaanist ka kuhugi. Uueks hooajaks eesmärke veel seadnud pole. Varsti on plaanis istuda treeneriga maha ja arutada tulevane hooaeg läbi. Siis seame ka eesmärgid.